Trainingen

Hondenservice Zeeland geeft privétrainingen en roedeltrainingen. Op dit moment geven we nog geen trainingen in groepsverband i.c.m. sport & spel, maar we streven ernaar omdat in de toekomst wel te gaan doen.

Graag vertellen we je wat meer over ons huidige aanbod, zie vervolg tekst onder de foto. Neem gerust contact op als je meer informatie wilt. Direct een afspraak maken? Vul dan het intakeformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact op om te starten met de training die bij jou en je hond past.

Privétraining aan huis

Bij Hondenservice Zeeland is het mogelijk om privétrainingen af te nemen. De deskundige komt dan bij jou thuis en gaat samen met jou aan de slag. Denk hierbij aan het aanleren van gewenst gedrag of juist het tegenovergestelde; het afleren van ongewenst gedrag. Hieronder zullen we enkele onderdelen van de privétrainingen toelichten:

  • Hondentaal algemeen
    Hapt je hond onnodig vaak, trekt je hond aan de riem of kan je hond niet alleen thuis blijven? We kunnen tal van voorbeelden opnoemen. Als het niet lukt om dit gedrag af te leren, dan kan privétraining uitkomst bieden. Hiervoor is het noodzakelijk dat jij ook een beetje hondentaal leert. Wij gaan dus niet alleen met de hond aan de slag, maar we betrekken jou er heel nauw bij, zodat je het aangeleerde blijvend kunt toepassen.
  • Hulp bij asiel- en honden uit het buitenland
    Vanuit een goed hart hebben jullie een hondje gekozen dat wel wat extra liefde kan gebruiken. Sommige hebben al een eerder baasje gehad, sommige hebben op straat geleefd en soms weet je de geschiedenis gewoon niet. Als jouw hond met een rugzak uit het verleden rondloopt, is het soms moeilijk om vertrouwen te winnen. Wij helpen je graag de hond te begrijpen en geven je handvaten om vertrouwen op te bouwen. D.m.v. positieve beloning zul je zien dat je heel ver kunt komen om dit doel te bereiken. Hondenservice Zeeland is gespecialiseerd in het helpen van getraumatiseerde honden.
  • Puppycursus
    Privétrainingen en puppycursussen zijn twee activiteiten die vrijwel niet te combineren zijn. Het is namelijk van belang dat de puppy socialiseert. Daarom is onze visie -in het belang van de puppy- dat je dit doet in groepsverband. Kortom: je kunt van ons handige tips & tricks krijgen bij het opvoeden van je puppy of bij probleemgedrag, maar dan alleen als extra aanvulling op de puppycursus die je al ergens anders volgt. Voor puppycursussen kun je je aanmelden bij de HOWA.

Privétraining intern

In overleg is het mogelijk om je hond op trainingskamp te sturen. Voor sommige trainingen is dagelijks oefenen een vereiste. Denk bijvoorbeeld aan extreem probleemgedrag, maar ook als je wilt dat je hond een bepaald commando aanleert. Het gaat hierbij om één-op-één trainingen met de hond en niet samen met de baas, zoals in de reguliere privétrainingen. In de nieuwsberichten op de website hebben we als voorbeeld enkele filmpjes geplaatst, waar de aporttrainingen van Lizzy en Demon te zien zijn.

Roedeltraining

Dit is een effectieve training voor honden die moeilijk met andere honden kunnen omgaan. Hierbij zorgen we stapje voor stapje dat je hond ontspannen en op natuurlijke wijze kan spelen met andere honden. Gewenst gedrag wordt beloond en ongewenst gedrag wordt genegeerd. Ook corrigeren de honden in de roedel elkaar op vredige wijze. Het is niet nodig om harde correcties toe te passen binnen de roedeltraining, dan verstoor je alleen maar de balans en gaat het effect van de roedeltraining verloren.

Roedeltrainingen geven we op het omheinde hondenspeelveld. Als hondeneigenaar ben je hier niet bij aanwezig; dat zou de balans in de roedel kunnen verstoren. Hier gelden dezelfde condities als bij het aanmelden van je hond voor het speelveld. Doordat we van te voren het gedrag van je hond hebben besproken tijdens de intake, zullen we je hond eerst op een apart veldje laten wennen. Dit veldje wordt door gaas gescheiden van de andere velden. Ook krijgt je hond een eigen oppasser toegewezen die met je hond speelt, kroelt en traint.

De roedeltraining is heel effectief, maar vergt veel tijd. Resultaten zijn vaak pas zichtbaar na 2 á 3 maanden. Voor een blijvend effect is een regelmatige ‘opfrisles’ aanbevolen. Om optimaal effect te hebben van de roedeltraining, die zich onderscheid van de reguliere speeldveldhonden, is het verstandig dat je hond minimaal 2x per week meegaat naar het speelveld. Hoe vaker je hond komt, des te sneller hij leert.

Afleren ongewenst gedrag

Het afleren van ongewenst gedrag kan op verschillende manieren. Voor ons is het duidelijk dat je ongewenst gedrag niet afleert met een ongewenste aanpak. Wij maken geen gebruik van ketting- en stroombanden. Ook het slaan, schoppen of op welke wijze ook van geweld tegen de honden is voor ons uit den boze.