Wij posten 7 dagen lang, iedere werkdag een blogbericht over de voortgang van Demon zijn apport-training. Bekijk hier de vijfde dag! In het weekend posten wij geen berichten, hier komt op maandag een samenvatting van.

Dag 5 Van 1 seconde naar 2 secondes

We stellen het ‘einde-oefening-geluid’ steeds iets verder uit. Dit geluid kan je stem zijn, een klikker of een vinger/hand die een bepaalde beweging maakt. Bij Demon maken we gebruik van een klikker. Een klikker kun je alleen gebruiken als je hond er al bekend mee is. Anders dien je dit eerst apart te trainen.

Filmpje van vandaag

In het begin tonen we een kleine samenvatting van de vorige 4 dagen. Ook laten we filmpjes met de fragmenten van vandaag zien, waarbij het geluid van de camera aanstaat. Zo hoor je de klikker, de eventuele correctie. (Dit komt direct na de samenvatting)

Stappenplan dag 5

  • Happen wordt steeds minder beloond. Alleen het vasthouden van 1 seconde of langer.
  • Houdt maximaal 3 seconde vasthouden aan per oefening. Minder mag altijd.
  • Laat de dummy zelf niet los. Dan valt deze op de grond, dat is niet de bedoeling.
    Of maak gebruik van een touwtje aan de dummy.
  • Laat de hond recht voor je zitten, gebruik eventueel de riem hiervoor.
  • Beloon snel met voer en wees niet te zuinig.
  • Gebruik geen commando’s; tenzij de hond het commando ‘hier’ kent om voor je te zitten.

Hoe lang en hoe vaak?

Circa 10 train momenten verspreid over meerdere dagen. Een vervolg training ‘vasthouden’ duurt ongeveer 5 minuten zo lang het vasthouden niet langer is dan 2 a 3 seconde. Liever te kort dan te lang. De training wordt altijd afgesloten met een geslaagde oefening.

Filmpje dag 5

Verwacht geen professioneel filmpje, de energie wordt namelijk vooral gestoken in het leren apporteren en in het bezig zijn een goede band op te bouwen dan dat we een perfect filmpje willen hebben. Maar zo hebben jullie er wel een beetje beeld bij hoe deze dag eruit ziet!

Vragen of opmerkingen?

Onderaan dit bericht kun je een reactie plaatsen betreft de inhoud van dit onderwerp. Betreft alle andere vragen dien je te kijken op de contactpagina om zo met Hondenservice Zeeland in contact te komen. Het zou zonde zijn als jouw vraag niet op de juiste plaats staat, waardoor wij je niet van dienst kunnen zijn.

Tot maandag! Dan komt aflevering 6 van Demon leert apporteren. Een compilatie van wat we in het weekend hebben getraind.

Ben je geen volger van dit blog of wil je terug naar een eerdere aflevering? Dan kun je alle berichten terug vinden via deze link: https://hondhh.site.transip.me/category/trainingen/apporteren/

Disclaimer. Alle (nieuws)berichten worden geplaatst door websitebeheerders, maar zijn grotendeels geschreven door het team op het veld.
De webmaster plaatst de ingestuurde berichtjes zonder te redigeren: het is en blijft het verhaal, het taalgebruik en de schrijfwijze van de teamleden. Dat houdt het authentiek en eerlijk. De berichtjes worden op inhoud gescreend, maar blijven na plaatsing onveranderd staan. Feedback hierop aan de webmaster is daarom onnodig. Dus kwispel en snuffel gewoon lekker door!

Gepost door

Alisha | Website
DEEL
Categorieën: TrainingenGepubliceerd Op: vrijdag, 26 maart, 2021Reacties uitgeschakeld voor Dag 5 Demon leert apporterenLaatste Update: dinsdag, 29 maart, 2022

We halen ze op en brengen ze thuis

Je hebt er gewoon geen omkijken naar!