Wij posten 7 dagen lang, iedere dag een blogbericht over de voortgang van Demon zijn apport-training. Bekijk hier de vierde dag!

Dag 4 Happen & vasthouden

Misschien houden husky’s niet zo van dingen doen waar ze het nut niet van in zien, zoals apporteren ;-) Vandaag besloten iets met Demon te doen waar hij zelf wel het nut van in ziet. We hebben vandaag lekker gefietst, bijna 10 km! En dat vond hij geweldig. Daarom hebben we wat minder trainingsmomenten gedaan vandaag. Het is eigenlijk ook heel logisch om er meerdere weken over te doen. Zo’n spoedcursus apporteren kan ook voor de hond even te veel zijn. Dus vandaar vandaag maar 3x 2 minuten getraind en verder een lekker rustig hondendagje gehouden. We moeten natuurlijk wel maatjes blijven.

Apport training

Deze ronde willen we niet alleen dat de hond hapt, maar ook dat de hond de dummy iets langer vasthoud. Wanneer dit kwartje valt, kan per hond verschillen. Omdat dit wat moeilijker is, wordt hij niet alleen beloond met zijn voer, maar ook met wat koekjes of snoepjes. Daarnaast wordt het restant voer niet direct na de eerste training gebruikt als ‘jackpot’, maar wordt deze bewaard voor het volgende train moment. Zo zal hij blijven trainen en werken voor de geleider.

Stappenplan dag 4

  • Laat de hond goed uit, er wordt iets nieuws aangeleerd vandaag.
  • Zorg dat de hond ’trek’ of ‘honger’ heeft. M.a.w. train op de momenten dat hij normaal zijn voer krijgt.
  • Stop tijdig. Vooral bij deze stap in het proces.
  • Beloon de ene keer het happen en de andere keer het vasthouden van 1 seconde.
  • Laat de dummy zelf niet los. Dan valt deze op de grond, dat is niet de bedoeling.
  • Laat de hond vanaf nu altijd recht voor je zitten, gebruik eventueel de riem hiervoor.
  • Beloon het happen met een standaard brokje, beloon het vasthouden met iets lekkerdere snoepjes.
  • Gebruik geen commando’s

Hoe lang en hoe vaak?

Circa 10 train momenten verspreid over meerdere dagen. Een training ‘vasthouden’ duurt ongeveer 2 minuten of maximaal 10 vasthoud momentjes. Liever te kort dan te lang. De training wordt altijd afgesloten met een geslaagde oefening.

Filmpje dag 4

Verwacht geen professioneel filmpje, de energie wordt namelijk vooral gestoken in het leren apporteren en in het bezig zijn een goede band op te bouwen dan dat we een perfect filmpje willen hebben. Maar zo hebben jullie er wel een beetje beeld bij hoe deze dag eruit ziet!

Vragen of opmerkingen?

Onderaan dit bericht kun je een reactie plaatsen betreft de inhoud van dit onderwerp. Betreft alle andere vragen dien je te kijken op de contactpagina om zo met Hondenservice Zeeland in contact te komen. Het zou zonde zijn als jouw vraag niet op de juiste plaats staat, waardoor wij je niet van dienst kunnen zijn.

Tot morgen! Dan komt aflevering 5 van Demon leert apporteren. Dan zullen we het vasthouden nog verder oefenen.

Ben je geen volger van dit blog of wil je terug naar een eerdere aflevering? Dan kun je alle berichten terug vinden via deze link: https://hondhh.site.transip.me/category/trainingen/apporteren/

Disclaimer. Alle (nieuws)berichten worden geplaatst door websitebeheerders, maar zijn grotendeels geschreven door het team op het veld.
De webmaster plaatst de ingestuurde berichtjes zonder te redigeren: het is en blijft het verhaal, het taalgebruik en de schrijfwijze van de teamleden. Dat houdt het authentiek en eerlijk. De berichtjes worden op inhoud gescreend, maar blijven na plaatsing onveranderd staan. Feedback hierop aan de webmaster is daarom onnodig. Dus kwispel en snuffel gewoon lekker door!

Gepost door

Alisha | Website
DEEL
Categorieën: TrainingenGepubliceerd Op: donderdag, 25 maart, 2021Reacties uitgeschakeld voor Dag 4 Demon leert apporterenLaatste Update: dinsdag, 29 maart, 2022

We halen ze op en brengen ze thuis

Je hebt er gewoon geen omkijken naar!