Hallo allemaal! Demon komt met enige regelmaat bij ons op het veld spelen. Een vrolijke husky van 1,5 jaar oud. Hij houdt er heel erg van om te spelen met andere honden en is super sociaal. Vanaf vandaag is Demon 7 tot 10 dagen uit logeren. Dit keer niet bij ons in het hondenhotel, nee hij is op ’trainingskamp’ ;-) Met als enig doel; leren apporteren. En ons leek het leuk om de voortgang hiervan te volgen. En daarom posten wij 7 dagen lang iedere dag een berichtje en/of een filmpje van Demon. Want misschien zijn er meer hondeneigenaren die het leuk vinden om stap voor stap hun hond te leren apporteren.

Ter informatie

Wil je meteen een complete tutorial over het apporteren bekijken? Klik dan hier en bekijk het filmpje waarin Lizzy leert apporteren. Ben je opzoek naar meer informatie betreft onze uitlaatservice op het hondenveld? Neem dan een kijkje op onze site om een indruk te kijken! Natuurlijk mag je ook altijd contact met ons opnemen over de uitlaatservice en het hondenhotel.

Dag 1 Aantikken met neus is beloning

Demon heeft al meerdere trainingen gehad van zijn baasje. Kortom Demon begrijpt dat wanneer hij de dummy met zijn neus aanraakt, dat hij dan een beloning krijgt.

Ook rent Demon naar de dummy toe als je ‘apport’ zegt. Maar terug brengen, ho maar! Het is niet dat de hond het niet kan. Het is dat de hond het niet begrijpt. Tijd om daar verandering in te brengen. En dat doen we door bij het begin te beginnen; aantikken met de neus. Want pas als dit goed gaat, dan kunnen we overgaan naar het happen in de dummy. Omdat het de eerste dag is dat Demon uit logeren is, wordt er nog rustig aan gedaan. Normaal kun je best 5 trainingsmomenten van circa 5 minuten per dag inlassen. Voor de eerste dag in een vreemd huis hebben we gekozen voor slechts 3 korte momenten. Maar daarnaast voor veel wandel, speel en knuffel plezier. Zo krijgen de geleider en de hond een wat sterkere band waardoor de hond ook wil werken voor je.

Stappenplan dag 1

 • Zorg dat de hond goed uitgelaten is.
 • Zorg dat de hond ’trek’ of ‘honger’ heeft.
 • Train zo lang de hond aan geeft dat het kan. Pers niet het onderste uit de kan.
 • Gebruik geen enkel commando.

Wat de hond nu gaat leren:

 • Met de neus de dummy aanraken.
 • Als de neus de dummy heeft aangeraakt volgt er direct een brokje of een snoepje.
 • Bij het aanraken met de poot, volgt er geen enkele beloning.

Wat het baasje gaat leren:

 • Geduld hebben.
 • Lekker onderuit gezakt zitten ;-) (het kan zelfs voor de TV)
 • Foutief gedrag negeren
 • Goed gedrag belonen met stem, houding en een brokje of een snoepje.

Hoe lang en hoe vaak?

Circa 5x per dag, 3 dagen lang. Nu heeft Demon dit al thuis geoefend. Dus vandaar dat Demon het nu maar één dag hoeft te herhalen. Een training duurt 3 tot 5 minuten lang. Liever te kort dan te lang. De training wordt altijd afgesloten met een geslaagde oefening.

Filmpje dag 1

Verwacht niet een professioneel filmpje, de energie wordt namelijk vooral gestoken in het leren apporteren en in het bezig zijn een goede band op te bouwen dan dat we een perfect filmpje willen hebben. Maar zo hebben jullie er wel een beetje beeld bij hoe zo’n eerste dag eruit ziet!

Vragen of opmerkingen?

Onderaan dit bericht kun je een reactie plaatsen betreft de inhoud van dit onderwerp. Betreft alle andere vragen dien je te kijken op de contactpagina om zo met Hondenservice Zeeland in contact te komen. Het zou zonde zijn als jouw vraag niet op de juiste plaats staat, waardoor wij je niet van dienst kunnen zijn.

Tot morgen! Dan komt aflevering 2 van Demon leert apporteren. Nouja… ALS hij het leert natuurlijk, hopelijk stellen wij jullie niet teleur. Het is zo goed als ‘live’ dat jullie mee kijken, dus we gaan maar uit van het beste!

Ben je geen volger van dit blog? Dan kun je nog steeds alle dagdelen terug vinden via deze link: https://hondhh.site.transip.me/category/trainingen/apporteren/ Hier komen uiteindelijk alle 7 dagen te staan.

Disclaimer. Alle (nieuws)berichten worden geplaatst door websitebeheerders, maar zijn grotendeels geschreven door het team op het veld.
De webmaster plaatst de ingestuurde berichtjes zonder te redigeren: het is en blijft het verhaal, het taalgebruik en de schrijfwijze van de teamleden. Dat houdt het authentiek en eerlijk. De berichtjes worden op inhoud gescreend, maar blijven na plaatsing onveranderd staan. Feedback hierop aan de webmaster is daarom onnodig. Dus kwispel en snuffel gewoon lekker door!

Gepost door

Alisha | Website
DEEL
Categorieën: TrainingenGepubliceerd Op: maandag, 22 maart, 20212s Reacties on Dag 1 Demon leert apporterenLaatste Update: dinsdag, 29 maart, 2022

2 Reacties

 1. Rob purimahua 22 maart 2021 bij 19:16

  super leuk filmpje en wat gaat het al goed.

  • Alisha 22 maart 2021 bij 19:51

   Leuk he! Kunnen jullie het gewoon volgen.

Reacties zijn gesloten.

We halen ze op en brengen ze thuis

Je hebt er gewoon geen omkijken naar!