Dag 5 Demon leert apporteren

Wij posten 7 dagen lang, iedere werkdag een blogbericht over de voortgang van Demon zijn apport-training. Bekijk hier de vijfde dag! In het weekend posten wij geen berichten, hier komt op maandag een samenvatting van.

Dag 5 Van 1 seconde naar 2 secondes

We stellen het ‘einde-oefening-geluid’ steeds iets verder uit. Dit geluid kan je stem zijn, een klikker of een vinger/hand die een bepaalde beweging maakt. Bij Demon maken we gebruik van een klikker. Een klikker kun je alleen gebruiken als je hond er al bekend mee is. Anders dien je dit eerst apart te trainen.

Filmpje van vandaag

In het begin tonen we een kleine samenvatting van de vorige 4 dagen. Ook laten we filmpjes met de fragementen van vandaag zien, waarbij het geluid van de camera aanstaat. Zo hoor je de klikker, de eventuele correctie. (Dit komt direct na de samenvatting)

Stappenplan dag 5

  • Happen wordt steeds minder beloond. Alleen het vasthouden van 1 seconde of langer.
  • Houdt maximaal 3 seconde vasthouden aan per oefening. Minder mag altjd.
  • Laat de dummy zelf niet los. Dan valt deze op de grond, dat is niet de bedoeling.
    Of maak gebruik van een touwtje aan de dummy.
  • Laat de hond recht voor je zitten, gebruik eventueel de riem hiervoor.
  • Beloon snel met voer en wees niet te zuinig.
  • Gebruik geen commando’s; tenzij de hond het commando ‘hier’ kent om voor je te zitten.

Hoe lang en hoe vaak?

Circa 10 train momenten verspreid over meerdere dagen. Een vervolg training ‘vasthouden’ duurt ongeveer 5 minuten zo lang het vasthouden niet langer is dan 2 a 3 seconde. Liever te kort dan te lang. De training wordt altijd afgesloten met een geslaagde oefening.

Filmpje dag 5

Verwacht geen professioneel filmpje, de energie wordt namelijk vooral gestoken in het leren apporteren en in het bezig zijn een goede band op te bouwen dan dat we een perfect filmpje willen hebben. Maar zo hebben jullie er wel een beetje beeld bij hoe deze dag eruit ziet!

Vragen of opmerkingen?

Onderaan dit bericht kun je een reactie plaatsen betreft de inhoud van dit onderwerp. Betreft alle andere vragen dien je te kijken op de contactpagina om zo met Hondenservice Zeeland in contact te komen. Het zou zonde zijn als jouw vraag niet op de juiste plaats staat, waardoor wij je niet van dienst kunnen zijn.

Tot maandag! Dan komt aflevering 6 van Demon leert apporteren. Een compilatie van wat we in het weekend hebben getraind.

Ben je geen volger van dit blog of wil je terug naar een eerdere aflevering? Dan kun je alle berichten terug vinden via deze link: https://hondenservicezeeland.nl/category/trainingen/apporteren/

Plaats een reactie